Stem op Stichting Gebroeders van Limburg!

De Stichting Specsavers Steunt is in het leven geroepen om lokale liefdadigheidsinstellingen, goede doelen en verenigingen financieel te ondersteunen. Omdat alle winkels van Specsavers een steentje bij willen dragen aan de lokale gemeenschap, geven ze per verkochte bril of hoortoestel een vast bedrag aan de Stichting. Dit bedrag schenken ze onder andere aan lokale doelen die de samenleving ten goede komen. Ieder jaar- aan het einde van de spaarronde - maken alle Specsavers-winkels de betreffende goede doelen in de buurt blij maken met een donatie.
Nu maken wij ook kans op een mooie donatie van deze stichting; iets wat wij heel goed kunnen gebruiken door teruglopende subsidies. Hiermee willen we een authentiek ambachten-kampement opbouwen om voornamelijk kinderen cultureel te laten genieten.
Dus steunt allen de Stichting Gebroeders van Limburg om nog lang van ons te kunnen genieten! Stemmen kan tot en met 9 december via onderstaande button:

3e Plek Publieksprijs Communicatieprijs Nijmegen 2014

We hebben afgelopen maand een mooie show meegemaakt bij de Communicatieprijs van Nijmegen 2014. Innovatieve communicatieprojecten, vertier en vermaak, poëzie en live muziek; deze uitreiking bevatte alle benodigde elementen voor een geslaagde avond. En wij zijn ook in de prijzen gevallen! Uiteindelijk zijn we met brons op zak voor de publieksprijs weer terug naar huis gekeerd. Iedereen bedankt voor de stemmen en tomeloze steun!
Felicitaties aan de winnaars van Boek op de Bank en nummer 2 Toecomst van de HAN.


Gebroeders Van Limburg Festival doorslaand succes!

Het Gebroeders Van Limburg Festival is dit jaar is een groter succes dan ooit tevoren. Bij de tiende jubileumeditie liep het storm bij zowel de festivalparken, als in Museum Het Valkhof.
Op het gehele Valkhofkwartier heerste, ondanks de hevige regenval van dit weekend, een euforische stemming. Dit jaar is alles grootschaliger aangepakt: meer re-enacters, meer kramen en simpelweg meer activiteiten. Een van de grote blikvangers van deze jaargang was de kelder van Burchtstraat 63, het oude atelier van de Gebroeders Van Limburg. Mensen stromen massaal toe om een glimp te kunnen opvangen van de oude werkomgeving van deze illustere Nijmegenaren. Er staan al het gehele weekend files voor de ingang van het pand en de bezoekers moet een halt worden toegeroepen om niet in te grote getale de kelder te betreden.
De bezoekersaantallen zijn inmiddels ook bekend geworden: op zaterdag 30-08 hebben in totaal 2600 betalende klanten het Gebroeders Van Limburg Festival bezocht; 1800 bezoekers zijn geteld bij Museum Het Valkhof en nog eens 800 op de festivalparken zelf. Zondag 31-08 was een nog veel groter succes: in totaal werden 6200 bezoekers geteld; 2200 bij Museum Het Valkhof en nog eens 4000 op de festivalparken. Dit brengt het totaal aantal betalende bezoekers voor het Gebroeders Van Limburg Festival 2014 op 8800. Dit is een verdubbeling van het aantal betalende bezoekers in 2013!
Deze enorme toename in cijfers is, ondanks het regenachtige weekend, toe te schrijven aan het verplaatsen van de Blijde Incomste. Was deze optocht vorig jaar nog als sluiting ingepland om 16.00 uur; dit jaar is ervoor gekozen de Blijde Incomste om 13.00 uur te starten. Op deze manier konden belangstellenden na afloop van de Blijde Incomste nog een bezoek brengen aan het festivalterrein op het Valkhofkwartier. Deze formule blijkt een succes te zijn geweest. Ook het openstellen van de kelders heeft een grote invloed op deze toename gehad. Volgend jaar hopen we natuurlijk nog veel meer bezoekers te mogen verwelkomen!
 

Foto's Gebroeders Van Limburg Festival 2014 - vrijdag (soiree)


Foto's door: Willem Melssen.

Foto's Gebroeders Van Limburg Festival 2014 - zaterdag


Foto's door: Maikel Bervoets, Hannah Kipje, Willem Melssen en Leon Mulder.

N1 bezoekt het Gebroeders Van Limburg Festival

In de allereerste aflevering van het programma 'N1 Bezoekt' van de lokale omroep Nijmegen1, zijn ze met ons mee terug de tijd in gegaan voor het Gebroeders Van Limburg Festival.
Bestuurslid eveneens in de media!

Ook een van onze belangrijke bestuursleden, Clemens Verhoeven, is voor het programma Gewone, bijzondere Nijmegenaren op Nijmegen 1 (N1) geïnterviewd. N1 heeft een intrigerend diepte-interview met deze bijzondere Nijmegenaar gehouden.

Middeleeuwer in de media

Een van onze meest prominente middeleeuwers Joris Joleijt is in het kader van het programma “Gewone bijzondere Nijmegenaren” op Nijmegen 1 (N1) geïnterviewd. De lokale, Nijmeegse omroep heeft een speciaal item van ruim tien minuten aan deze bijzondere Nijmegenaar en aan ons bijzondere (Nijmeegse) festival gewijd. Hierin vertelt Joris uitvoerig en openhartig over de uniciteit en charme van het Gebroeders van Limburg Festival.
Het item is opgenomen op kantoor Latenstein, waar de organisatie het gehele jaar door haar uiterste best doet om een authentiek en origineel middeleeuws festival neer te zetten.
 
Dit zeer boeiende portret van onze unieke stadsgenoot is vandaag elk uur te zien op N1, alsmede hieronder.


Tour to do app


Via de bovenstaande QR code en de app via de appstore en Google play is de
´Tour to Do´ app te downloaden. http://www.tourtodo.com/browse/game/1064/

Via de gratis App is zijn tijdens het festival vier routes te lopen
1. Kerfstokroute langs kinderactiviteiten
2. Groepenroute met informatie per groep gekoppeld aan kaart
3, Ambachtsroute langs de groepen met Ambachten
4. Blijde Incomste met achterelkaar alle groepen in de juiste volgorde in de blijde incomste
    zondag om 13.00 uur in de stad.

veel plezier en succes.
Karel de Grote-lezingen met... 2013

Communicatieprijs voor GvL 2014