html5 is nodig!

Middeleeuws spektakel

Op 27 en 28 augustus 2016 komen de Gebroeders van Limburg en de Middeleeuwen weer tot leven in de binnenstad van Nijmegen. Kom een kijkje nemen in het leven van toen, speel kinderspellen of woon een concert of lezing bij. Er is voor eenieder wat te beleven en te doen tijdens dit middeleeuws spektakel.

 

Valkhofpark

Het Valkhofpark herleeft op beide dagen met ambachten en ridders. Betreed het park via de middeleeuwse jaarmarkt, bezoek concerten in de Nicolaaskapel of voorstellingen in de Barbarossa ruïne. En uiteraard moet je het strijdperk met riddergevecht en de vogelshow niet missen! Leg jij op deze dagen de proeve van bekwaamheid af tot echte ridder? Zo zijn er nog meer spellen die je op je kerfstok mag schrijven.

> Meer informatie

 

Het Vermaeck

Op zaterdagavond vindt in het park het Vermaeck plaats, waar wij met elkaar het leven van de gebroeders Van Limburg vieren. Kom een hapje eten en een dansje wagen en luister naar de spannende verhalen, dit wil je niet missen!

 

Belevenisroute

Neem ook een kijkje in verschillende middeleeuwse kelders en stadskastelen, door het bewandelen van de Belevenisroute door de binnenstad met gids of op eigen gelegenheid. Want de stadswachten weten ook iets te vertellen over de verschillende historische plekken. Daarbij is er op de Burchtstraat en rond het Stadhuis ook van alles te beleven.

> Meer informatie

 

Requiemviering & processie

Het spektakel opent op zondag met een requiemviering ter nagedachtenis aan het leven en werk van de gebroeders. Aansluitend aan deze dienst volgt de processie naar het Valkhofpark, dat een uitbeelding is van een bekende afbeelding uit het werk van Van Limburg: de Gregorius processie.

> Meer informatie

 

Blijde Incomste

Na de brunch op het Valkhofpark vertrekt om 13:00 uur de stoet van de Blijde Incomste door de binnenstad van Nijmegen. Komt dat zien!

> Meer informatie

fol 150v 151 retuschiert 200x280fol 155v 156 retuschiert 200x280 fol 160v 161 retuschiert 200x280 fol 16 retuschiert 200x280 fol 87v 88 1 retuschiert 200x280

© 2016 Stichting Gebroeders van Limburg

024-3602414

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postbus : 1180, 6501 BD NIJMEGEN