html5 is nodig!

Middeleeuws spektakel

Op 27 en 28 augustus 2016 komen de Gebroeders van Limburg en de Middeleeuwen weer tot leven in de binnenstad van Nijmegen. Kom een kijkje nemen in het leven van toen, speel kinderspellen of woon een concert of lezing bij. Er is voor iedereen wat te beleven en te doen tijdens dit middeleeuws spektakel.

Valkhofkwartier

In het Valkhofkwartier herleven de Middeleeuwen op beide dagen van het spektakel met ambachten en ridders. Betreed het park via de middeleeuwse jaarmarkt, bezoek concerten in de Nicolaaskapel of voorstellingen in de Barbarossaruïne. En uiteraard mag je het strijdperk met riddergevechten en de vogelshow niet missen! Voor de kids: Leg jij op deze dagen de proeve van bekwaamheid af en word je een echte ridder? Kom langs en schrijf de proeve van bekwaamheid en andere spellen op je kerfstok!

Meer informatie

Het Vermaeck

Op zaterdagavond vindt in het park het Vermaeck plaats, waar wij met elkaar het leven van de Gebroeders Van Limburg vieren. Kom een hapje eten en een dansje wagen en luister naar de spannende verhalen, dit wil je niet missen!

Meer informatie

Expositie & Symposium Getijdenboek

Een recent opgedoken getijdenboek met tekeningen uit de vroege 15e eeuw wordt tijdens het Middeleeuws Spektakel op 27 en 28 augustus in Museum Het Valkhof in Nijmegen geëxposeerd. Het boek wordt door sommigen toegeschreven aan de kunstenaar Paul van Limburg, een van de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst.

Vooraanstaande kunsthistorici zullen zich op een symposium op 29 augustus, georganiseerd door Museum het Valkhof en de Stichting Gebroeders Van Limburg, buigen over de vele vragen die dit boek oproept.

Meer informatie

Requiemviering & processie

Dit jaar is het 600 jaar geleden dat de gebroeders overleden, vermoedelijk aan de pest. Daarom opent het spektakel op zondag met een requiem ter nagedachtenis aan het leven en werk van de gebroeders. Aansluitend aan deze dienst volgt een processie naar het Valkhofpark, dat een uitbeelding is van een bekende afbeelding uit het werk van Van Limburg: de Gregorius processie.

Meer informatie

Blijde Incomste

Na de brunch op het Valkhofpark vertrekt om 13:00 uur de stoet van de Blijde Incomste door de binnenstad van Nijmegen. Komt dat zien!

Meer informatie

Belevenisroute

Neem dit weekend ook een kijkje in verschillende middeleeuwse kelders, stadskastelen en andere middeleeuwse plekken. Bewandel de Belevenisroute door de binnenstad op eigen gelegenheid of met gids die van alles kan vertellen over de verschillende historische plekken.

Meer informatie

Muziekprogramma

Op zaterdag en zondag zijn er in de Nicolaaskapel op het Valkhofpark lezingen en muziekoptredens. Op zondag zijn er extra optredens in de Schepenhal van het stadhuis en een bijzondere in de Stevenskerk. Waan je in de Middeleeuwen door de zang en klanken van dit muziekprogramma.

Meer informatie

x

fol 150v 151 retuschiert 200x280fol 155v 156 retuschiert 200x280 fol 160v 161 retuschiert 200x280 fol 16 retuschiert 200x280 fol 87v 88 1 retuschiert 200x280

© 2016 Stichting Gebroeders van Limburg

024 3602414

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postbus 1180, 6501 BD Nijmegen